13 Mayıs 2011 Cuma

Para, Hırs ve Ağız Suyu

   Para kazanma hırsı sanırım her insanın içinde vardır. Bunun , iyi veya kötü insan olmakla alakası yoktur. Basit bir çiftçi abim oturduğu yerde , " yav hasat tutsa da traktörü yenilesek" diyerek , gizli gizli ektiği tütününde bir duman çekebilir. Ya da çok zengin başka bir abim, " yav hanım (metresine sesleniyor), bizim uçağın bir üst modeli çıkmış, tam olarak ne özellik getirdiğini bilmiyorum ama, alalım bence" diyerek, kübalı enfes hatunların bacaklarında sardıkları purosundan bir duman çekebilir. (yazarın bu kısımda ağzı bilinmeyen bir nedenle sulandığından, yazıya geri adapte olması biraz uzun sürmüştür)

   Lakin, ne kadar planlar ve istekler birbirinden 2 ışık yılı uzakta olsa, asıl maksat, elde olmayan ve bir süre daha elde olmayacak olandır. Yaratılış olarak tembel olan insanoğlu için, yattığı yerden uçağı da traktörü de hayal etmek en kolayıdır ( keşke masaüstü değil de laptopum olsaydı, yatarak yazardım).

   Bir de hayatı loto ümüdiyle yaşayan insanlar var, her hafta muntazam bir şekilde kuponunu yatıran, akşamına çekilişi bekleyen, çekiliş sonrası, çekilişi sanki hiç beklememiş, loto denen oyundan tamamen habersiz hayatına devam eden, ve bunu haftalık rutinlere bindiren insanlar onlar. Aslında bu insanlar belki de şu hayattaki en temiz insanlar ( gerçek yüzleri için bkz : loto tutturanlar ) , onlar ufak bir umut ve cüzi bir ücret karşılığında, en büyük umutlarının gerçekleşebilme ihtimalini satın alıyorlar.

   (Ağzındaki sular azalan yazar, loto oynamak için evden çıkınca, yazı da böyle öksüz bitti).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder