8 Mayıs 2011 Pazar

Kendi İklimini Yaratamamak

   Sanırım günümüzde artık kullanılabilecek en efektif ısınma yöntemi kombi.
   Böyle kötü yerel gazete köşe yazısı gibi başladığıma bakmayın, emin olun problemli bir konu bu.
   Şu anda, mevsimine göre serin geceleri ile ünlü şehirlerden birinde , merkezi sistemli bir evde ikamet etmekteyim. Lakin, bizden cayır cayır alınan "yakıt haracı" pardon, "parası" gereği, şu anda pek gerek olmamasına rağmen, neredeyse mayısı ortaladığımız bu günlerde, apartman yönetimi dışarıda 2 metre kar, bi miktar buz ve yetilerden bir ordu varmış gibi davranmakta.

   Tişörtle oturmama, ince eşofman giymeme rağmen ( evet blog yazanlar ne kadar entel gözükmeye çalışsa da, mutlaka pazardan alınma çakma marka eşofmanı tatmışlardır ) , yanıyorum. Camı açsana önerilerini duyar gibiyim. Açıyorum, bu sefer de , ellerim klavye üstünde sabit kalıyor, 10 parmak sabit olarak 10 tuşta kalınca, durum sıkıcı. 1 parmak enter'a , 1 parmak space'e, 1 parmak backspace'e gitse, kalan 7 parmağın dağılacağı harfler konusunda çok şanslı olmalısın, ve geniş bir kelime bilgin olmalı.

   Büyük ihtimalle, " bu kadar yakıt parası toplamayın efendiler, bakın havalar güzel", lafları ile cebelleşen güzide apartman yönetimimiz, bu cümlenin daha ağırı olan " o kadar para veriyoruz, havalar ısınmadı işte, neden yakmıyorsunuzu" pek istemiyorlardır. İlkini seçmeleri doğal.
Böylece eleştirel başladığım yazıya tam bir kat maliki havasında kendimi çürüterek son vermiş bulunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder